Slanicul este locul de bastina al bunicilor mei paterni si satul (da stiu, teoretic e oras, dar asta e o alta discutie lunga ce nu isi are locul aici) in care mi-am petrecut cea mai mare parte a timpului din vacantele de vara. Asta e motivul pentru care dealurile din jurul localitatii sunt o dragoste veche, pe care imi face mare placere sa ti- o prezint si tie, cel care ne insoteste calare prin locurile astea minunate.

Pe langa plimbarile calare, poti vizita a doua cea mai mare mina de sare din Europa (https://www.salrom.ro/slanic-prahova.php) si sa descoperi cat de asemanatoare sunt Minelelor Moria din Lord of the Rings 😊.

Vine la pachet cu Muzeul Sarii unde poti face o plimbare virtuala (cu ajutorul unor ochelari VR) intr-o mina de sare de la sfârşit de secol XVIII.

Daca iti place sa te incingi ca o soparla la soare si apoi sa te balacesti, gasesti in Slanic 3 lacuri cu ape sarate, bune inclusiv pentru tratamente balneare.

Tot aici, poti vizita  si Muntele Verde, pe care il vedem inclusiv in timpul plimbarilor noastre pe dealuri, o formatiune de tuf vulcanic care se transforma intr-o roca de culoarea oului de rata in special dupa ce ploua.

Mai adaug doar ca vei gasi o multime de optiuni de cazare si restaurante, Slanicul fiind o localitate in care turismul este o componenta importanta a economiei locale.